Afbeelding

Toneelgroep Kwast speelt ‘De tovenaar van Os’

zondag 14 april 2024 11:00

Toneelgroep Kwast speelt ‘De tovenaar van Os’

[ZEIST] Toneelgroep Kwast heeft weer hard gewerkt aan haar jaarlijks terugkerende kinderproductie. Ook nu zijn ze er weer in geslaagd om bestaande verhalen in een vrolijke mix te combineren met eigen ideeën. De liedjes swingen, het decor verrast en de spelers nodigen alle kinderen uit om mee te gaan in hun fantasie. Jong en oud zullen beslist genieten van alle energie, spanning en humor. En iedereen zal iets herkennen van alles wat Doortje en haar vrienden moeten overwinnen.

Actrice Eva Sollie-Bosman uit Bilthoven nodigt alle kinderen en ouders uit om op zondag 14 april mee op reis te gaan met Doortje. De Boskapel wordt speciaal voor deze productie omgetoverd tot een echt theater en is te vinden aan de Laan van Beek en Royen 46, 3701 AK Zeist. Er is beperkte parkeergelegenheid. De amateurtheatergroep raad aan om op de fiets te komen of om de auto in de buurt te parkeren. De voorstellingen start om 11:00 uur, en om 15:00 uur. Kaarten kosten €8,00 en zijn aan de zaal te koop of via de website te reserveren: www.toneelgroepkwast.nl/reserveren/.

[Het verhaal]

Doortje is haar huis kwijt. Het is zomaar ineens weggeblazen. Waarom? Daar komt ze pas achter als ze een lange reis maakt. Ze ontmoet bijzondere nieuwe vrienden. Samen komen ze er achter dat iedereen wel iets mist, of graag zou willen, een wens heeft of een probleem moet oplossen. Ze komen van alles tegen op het rode pad. Dat moeten ze volgen om bij de Tovenaar van Os te komen. Men zegt dat die alles kan oplossen; òòk het mysterie van het verdwenen huis!

Het valt niet mee om de tovenaar te vinden. Het is een lange reis met veel hobbels. De heksen-in-opleiding Fruttel en Frutella doen er alles aan om de vrienden tegen te werken. Wat denk je? Lukt het Doortje om de tovenaar te vinden? Als jij komt helpen misschien wel!

.